BRAI²N

INTERDISCIPLINARY NEUROMODULATION

LEES MEER

SKULL BASE TEAM

SINT AUGUSTINUS WILRIJK

LEES MEER

NEURO-ONCOLOGIE

SAMENWERKINGEN VOORBETERE PATIËNTENZORG

LEES MEER

DBS

DEEP BRAIN STIMULATION

LEES MEER

AMSU

ANTWERP MULTIDISCIPLINARYSPINE UNIT

LEES MEER

O-ARM

3D NEURONAVIGATIEMET UITERSTE PRECISIE

LEES MEER

Onze dienst

Artsen

Dokter Kris De Smedt

Dr. De Smedt is geboren in Leuven op 11 november 1969 en woont momenteel in Schoten. Hij is afgestudeerd als dokter in de genees-, heel- en verloskunde aan de UI Antwerpen in 1994. Zijn neurochirurgische opleiding doorliep hij in het UZ Antwerpen en het AZ St-Maarten in Duffel waarna hij in 2000 erkend werd als neurochirurg. Sindsdien is hij werkzaam als staflid in de dienst neurochirurgie van de GZA en in het AZ St-Jozef in Malle. Dr. De Smedt beoefent de algemene neurochirurgie met specifieke interesses in comlexe wervelzuilchirurgie, vertebroplastie, minimaal invasieve wervelzuilchirurgie en functionele neurochirurgie. Tevens is hij coördinator van AMSU, de multidisciplinaire spine unit van de GZA Ziekenhuizen die hij oprichtte samen met Dr. Deckers van de dienst Fysische Geneeskunde.

Dokter Tony Van Havenbergh

Dr. Tony Van Havenbergh doorliep zijn medische opleiding aan de K.U. Leuven. Zijn opleiding tot neurochirurg gebeurde in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Hij bekwaamde zich in de schedelbasisneurochirurgie door bijkomende specialisatiejaren bij Prof. Crockard in The National Hospital for Neurology & Neurosurgery in Londen, Verenigd Koninkrijk en bij Prof. Samii in het Nordstadt Krankenhaus in Hannover, Duitsland. Hij volgde ook een fellowship in schedelbasischirurgie in het Arkansas Neuroscience Institute onder leiding van Prof. Krisht. Nadien was hij meerdere jaren als staflid verbonden aan het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Daar behaalde hij zijn doctoraat in de medische wetenschappen met een proefschrift over neuronavigatie in de schedelbasischirurgie. Thans is hij diensthoofd van de NeurochirurgieGroep en directeur van Brai²n. Hij oefent de algemene neurochirurgie uit met bijzondere interesse in schedelbasis- en tumorneurochirurgie, vasculaire en functionele neurochirurgie (o.a. behandeling van pijn). Samen met Dr. Somers van het European Institute for ORL richtte hij het Skull Base Team op waarin meerdere specialisaties verenigd zijn voor een optimale behandeling van deze complexe aandoeningen. De functionele neurochirurgie wordt gebundeld in de Brai²n afdeling, een onderdeel van de dienst neurochirurgie.

Dokter Raf Van Paesschen

Dr. Raf Van Paesschen studeerde geneeskunde aan de K.U. Leuven van 1994 tot 2001. Zijn verdere opleiding gebeurde in het UZ Gasthuisberg te Leuven, met bijkomende stages spinale chirurgie in het ZOL te Genk (2005), pediatrische neurochirurgie in Vancouver (Canada, 2006) en oncologische neurochirurgie in Washington D.C. (USA, 2007).Dr. Van Paesschen beoefent de algemene neurochirurgie met bijzondere interesse in de functionele en stereotactische neurochirurgie (hersenstimulatie voor bewegingsstoornissen, pijnbehandeling en spasticiteit), pediatrische neurochirurgie, chirurgie voor hersentumoren en cervicale wervelzuilchirurgie.

Dokter Pieter van Loo

Dokter Pieter Van Loo is geboren in Dendermonde op 10 februari 1985. Hij is afgestuurd als arts, Master in de Geneeskunde, aan de Universiteit Gent in 2010. Nadien startte hij zijn opleiding tot neurochirurg onder de vorm van een Master na Master in de specialistische geneeskunde aan de UGent. Zijn opleiding doorliep hij onder meer in het Universitair Ziekenhuis Gent en GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus te Wilrijk. Hij behaalde zijn erkenning als neurochirurg in 2016 en is sindsdien werkzaam als staflid in de dienst neurochirurgie van de GZA ziekenhuizen en in het AZ Sint-Jozef te Malle.  Hij volgde na zijn opleiding nog bijkomende stages in verband met wakkere chirurgie en per-operatieve brain mapping te Montpellier (Frankrijk, 2016). Dr. Van Loo beoefent de algemene neurochirurgie met specifieke interesse in spinale oncologie, trauma, functionele neurochirurgie en schedelbasischirurgie.

Speerpunten

Locaties

GZA Ziekenhuizen Campus Sint-Vincentius
Sint-Vincentiusstraat 20
2018 Antwerpen

Tel.: 03 285 28 50
Fax: 03 283 15 71


www.gzaziekenhuizen.be
AZ Sint-Jozef Malle (Zoersel)
Oude Liersebaan 4
2390 Malle

Tel.: 03 380 20 11www.azstjozef.be
MEDIBE
Diagnosecentrum Voorkempen
Kapellei 25
42980 Zoersel

Tel.: 03 383 10 60
Fax: 03 383 20 77


www.dcv.be
GZA Ziekenhuizen Campus Sint-Jozef

Team

Secretariaat

Gertje, Winny, Catherine en Brigitte verzorgen het dagdagelijkse secretariaat van de consultatie neurochirurgie in Sint-Augustinus maar ze nemen ook de secretariaatstaken voor de NeurochirurgieGroep op zich. Ook voor alle vragen die niet onmiddellijk iets met de consultatie te maken hebben, kunt u bij hen terecht.

Verpleegkundig team

Jan Mattheussen en zijn verpleegkundig team zorgen ervoor dat uw verblijf in het Sint-Augustinusziekenhuis zo aangenaam mogelijk verloopt. Zij zijn uw directe contactpersonen tijdens uw opname en zullen u met de nodige raad en daad bijstaan. Dankzij hun specifieke ervaring met neurochirurgie wordt u met kennis van zaken en de best mogelijke zorg omringd.

Operatiekwartier

In het operatiekwartier van Sint-Augustinus werken we met een vaste bestaffing van verpleegkundigen voor neurochirurgie.

Brai2n

Pieter en Catherine  vormen samen het “Brai2nteam”. Op Brai2n worden patiënten doorheen de invasieve neuromodulatieprocedure begeleid, patiënten met een neurostimulator worden opgevolgd en niet-invasie neuromodulatiebehandelingen worden hier uitgevoerd. Met vragen over zowel invasieve als niet-invasieve neuromodulatie en het maken van afspraken kan u bij hen terecht.